Nieuws

Op 1 augustus gaat Hans Witt, na 40 jaar in het Arnhemse voortgezet onderwijs - waarvan 23 jaar als schoolleider - met pensioen.

In 1978 startte hij als docent aardrijkskunde aan de van Limburg Stirum Mavo. Daarna volgde het van Lingen College, waar hij na een aantal jaren samen met een collega het duo-rectoraat op zich nam. Die school fuseerde met het Gelders College, waar hij lid van de directie werd. Uit een volgende fusie ontstond scholengroep Gelders Mozaïek, daar werd Hans opleidingsdirecteur vmbo. Hij kreeg de opdracht de drie vmbo-opleidingen samen te voegen. Resultaat: Vmbo ’t Venster met een nieuw gebouw afgestemd op een nieuwe onderwijsvisie. Daar was hij de afgelopen 10 jaar algemeen directeur.

Een bijzondere maatschappelijke opdracht voor ’t Venster vormen de Internationale Schakelklassen. Het leerlingenaantal is de afgelopen jaren gegroeid van gemiddeld 80 naar ruim 400 leerlingen.

We kennen Hans als een vmbo-directeur in hart en nieren, met tomeloze energie, gevoel voor humor, hart voor de leerlingen en medewerkers. Die uit gaat  van de goede bedoelingen van mensen, non-conformistisch is, kleurrijk, creatief en denkt in kansen en uitdagingen.

Zo zei hij in 2004 meteen ‘ja’ tegen het project Samen Leven Doe Je Zo, dat vmbo-leerlingen leert dat diversiteit kansen biedt en hen over hun grenzen heen leert kijken. Onderdeel daarvan waren tien werkweken in Suriname, waarvan hij projectleider was.

Op 5 juli hebben we een afscheidsfeest voor hem georganiseerd. Daar was ook burgemeester Ahmed Marcouch om Hans het ‘Arnhems meisje’ uit te reiken.

De burgemeester schreef daarover op zijn Facebookpagina:

‘Bij het afscheid van Hans Witt , directeur VMBO ‘t Venster #Arnhem. Hans dank je wel voor je inzet voor de Arnhemse kinderen , onderwijs en samenleving , was een groot genoegen en plezier om jou te onderscheiden met het Arnhemse meisje !’

Een zeer verdiende onderscheiding!

 

 

 

 

VMBO 't Venster Arnhem    |   Sitemap   |   Privacyreglement   |   Privacyverklaring   |   Inloggen Website