Ontwerp



Nadat de locatie van de Vijverbergschool aan de Thomas a Kempislaan was aangewezen als de nieuwe plek voor onze school, bleek dat gemeente Arnhem in ieder geval en deel van het gebouw als een soort monument wou behouden.  Architect Peter Zandbergen (AGS) ontwierp een eigentijds gebouw waarin de hoofdvleugel van de Vijverbergschool behouden bleef, maar letterlijk in het gebouw is opgenomen.  De oude school werd van binnen gemoderniseerd maar de originele interieurzaken zoals bijvoorbeeld de tegelvloeren in de gangen van de jaren '50 school zijn behouden. Interieurdesigner Ruud Jan Kokke heeft de oude school helemaal blauw laten verven zodat je in de nieuwe school goed kunt zien waar zich het oude pand bevindt. Aan de voorzijde vanaf de straat is het kleine uitbouwtje door een groot venster zichtbaar (zie hiernaast). Binnen is de school met bruggen verbonden met de nieuwbouw. Het kenmerkende torentje is nog steeds het hoogste punt van het gebouw. 

De school is kleinschalig ingedeeld zodat elk afdeling een eigen 'thuisbasis' heeft. Een thuisbasis is een deel van het gebouw met een groep leerlingen en een eigen team docenten. De leerlingen hebben een groot deel van de week les in de eigen thuisbasis.    
 
  Achter de hoofdvleugel van de Vijverbergschool bevond zich een uitbouw, een gymzaal en broeikassen. Deze zijn verwijderd. Onder het torentje werd een deel uit het gebouw gesneden om zo een ruime centrale ingang voor de nieuwe school te creëren. 

Tussen het oude gedeelte en het nieuwe gedeelte is een groot binnenplein. Dit is de aula met de kantine en een groot en modern theater. In het theater is de thuisbasis van onze afdeling Podium gevestigd.
   














VMBO 't Venster Arnhem    |   Sitemap   |   Inloggen Website