Kies wat bij je past

 

Op onze school kies je voor Sport, Cultuur, Ondernemen of Mavo

Thuisbasis Cultuur
Onderbouw: klas 1 en 2 Cultuur
Bovenbouw:
Dienstverlening en Producten: Cultuur
Media, Vormgeving en ICT

Thuisbasis Sport
Onderbouw: klas 1 en 2 Sport
Bovenbouw:
Dienstverlening en Producten: Sport

Thuisbasis Ondernemen
Onderbouw: klas 1 en 2 Ondernemen
Bovenbouw:
Economie en Ondernemen
Horeca, Bakkerij en Recreatie
Zorg en Welzijn: Uiterlijke Verzorging

Thuisbasis Mavo
klas 1 t/m 4 Mavo
In de onderbouw kies je voor profieluren Sport, Cultuur of Ondernemen. In de bovenbouw kies je een examenvak uit één van deze profielen.

Als je bij ons op school komt, zorgen we er de eerste weken voor dat je de andere leerlingen uit je thuisbasis , je mentor/coach, docenten en de gang van zaken op school goed leert kennen.

Na een aantal weken krijgen je ouders/verzorgers een uitnodiging voor een informatieavond, zodat zij ook weten hoe het er bij jou op school aan toe gaat.       

Thuisbasis

Je volgt je lessen voor een groot deel in je thuisbasis. Dit is een eigen plek in het gebouw waar je met de andere leerlingen van je thuisbasis en een vaste groep docenten een groot deel van de week doorbrengt. Hier vind je de onderwijsruimten, computers, een spreekkamer voor als bijvoorbeeld de mentor/coach even een paar zaken met je wil doornemen, de werkkamer van je docenten maar ook de garderobe en de kluisjes. Met zo´n thuisbasis heb je dus eigenlijk je eigen schooltje in de school.
Voor sommige vakken ga je naar een ander deel van het gebouw: sporten doe je natuurlijk in de gymzaal en ook voor Natuur en Techniek en Kunst en Cultuur hebben we aparte vaklokalen.

Mentor/coach

Elke leerling heeft een mentor/coach. Hij/zij is de docent bij wie je altijd terecht kunt en hij of zij zal ook regelmatig met je overleggen over hoe het gaat op school. Ook is de mentor/coach altijd de eerste contactpersoon voor de ouders/verzorgers.

Aan het eind van leerjaar twee basis en kader kies je voor een beroepsgerichte profiel. Die keuze maak je niet zo maar. De docenten van je thuisbasisteam begeleiden je hierbij en er is in vooral het tweede leerjaar veel aandacht voor alle mogelijkheden die er zijn. Op die manier kom je tot een keuze die het beste bij jou past.
VMBO 't Venster Arnhem    |   Sitemap   |   Privacyreglement   |   Privacyverklaring   |   Inloggen Website