Teken of schilder je graag? Bespeel je een instrument, rap of zing je? Doe je aan toneel of dans? Dan kun je je talent verder ontwikkelen binnen de thuisbasis cultuur. In leerjaar 1 en 2 krijg je, net als op iedere vmbo-school, het normale programma met alle verplichte vakken. Maar daarbinnen wordt er meer aandacht besteed aan cultuur. Je krijgt beeldende vorming, dans, mode en drama. Allerlei zaken die met cultuur te maken hebben komen aan bod. Grimeren, theaterlicht opbouwen en uitlichten, decor bouwen, het werken met digitale fotografie, powerpoint, video en montage. Daarnaast ga je naar musea, theatervoorstellingen en volg je workshops door gastdocenten van andere instellingen: ArtEZ, ROC RijnIJssel, het Kunstbedrijf. In de bovenbouw kun je op basis- en kaderniveau kiezen voor de opleidingen Podium of Media, Vormgeving & ICT. Wij zijn de enige school in de regio die dit in deze vorm aanbieden.

Dienstverlening en producten: Cultuur

Deze opleiding is bestemd voor iedereen die op of achter het podium wil gaan werken. Podium sluit prima aan bij de verschillende opleidingen op het ROC, zoals kunst- en cultuurmedewerker, CIOS dans, Sound&Vision, vooropleiding theater, dans, evenementenorganisatie enz. 

Media, vormgeving & ICT

Ben je geïnteresseerd in het vormgeven van tijdschriften, kranten, posters, websites? Dan is deze opleiding iets voor jou. Daar krijg je o.a. de praktijkvakken vormgeven, printmedia, fotografie, film webdesign en animaties. Met een diploma Media, vormgeving & ICT kun je o.a. terecht op het ROC in de richtingen Media & Design, Ruimte en Vormgeving, Printmedia & Sign, Fotografie, Video, Evenemententechniek en ICT.