Ben jij een ondernemend type? Wil je ooit graag een eigen zaak starten of die van je ouders overnemen? Of zoek je meer iets in de handel, de horeca of een administratief beroep? Allemaal redenen om voor het ondernemen te kiezen! Daar kun je je talenten verder ontwikkelen en ontdekken welke richting het beste bij jou past. In klas 1 en 2 wordt binnen het normale vmbo-programma extra aandacht geschonken aan veel zaken die te maken hebben met ondernemerschap, de handel, bedrijven, internet, kortom alle zaken die bij ondernemen van belang zijn. Hoe zit een bedrijf in elkaar? Wat is de betekenis van internet en de social media? Je gaat op excursie naar een bedrijf of er komen mensen op school daarover vertellen.

Economie en ondernemen

Dit is een voorbereidende opleiding voor beroepen in de administratie en de detail en groothandel. Je moet daarbij denken aan een voorbereidende beroepsopleiding voor o.a. telefonist, receptionist, secretarieel medewerker, administratief medewerker, verkoopmedewerker, magazijnmedewerker,inkoper. Een diploma Economie en Ondernemen sluit prima aan bij veel verschillende richtingen in het MBO. 

Horeca, bakkerij en recreatie

Lijkt het werken in een bakkerij je iets? Misschien wil je later wel een eigen banketbakkerij! Of wil je de horeca in? Werken achter een tap of in een restaurant? Verse ingrediënten verwerken tot de meest fijne gerechten en werken met de modernste machines en gereedschappen. In een omgeving waar moderne hygiënische eisen bepalend zijn. Werken in een restaurant is ook leren.