Topsportafdeling LOOT

’t Venster is een TopsportTalentSchool en valt onder de Stichting LOOT (Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport: www.stichtingloot.nl). Wij helpen leerlingen om school en sport met elkaar te combineren, waarbij we uitgaan van de eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de leerlingen. Samen met onze partners CTO Papendal, Vitesse Voetbal Academie en Topsport Gelderland proberen wij alle talentvolle sporters uit Arnhem en omgeving zoveel mogelijk te laten sporten, maar ook een diploma te laten halen.

Inmiddels zitten op het vmbo ’t Venster ongeveer 50 topsportleerlingen. Onder hen spelers uit de Vitesse voetbalacademie, maar ook de nationale selectie rolstoelbasketballen en de jeugdselectie (dames) handbal. Daarnaast zitten er individuele topsporters op onze school.

Binnen ’t Venster wordt maatwerk geleverd voor elke individuele sporter. De sporters zitten in de reguliere klassen, maar hun roosters worden aangepast aan de trainings- en wedstrijdbehoefte. Daarnaast worden de sporters begeleid door hun eigen studiebegeleider. Er is een speciaal studielokaal op onze school, waar de sporters de gemiste lessen o.l.v. hun eigen studiebegeleider kunnen inhalen. Ook zijn de sporters daar tijdens tussenuren te vinden om hun huiswerk voor de volgende dag te maken.

Meer weten?

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Koen Faber of met Joep Timmermans van de Topsportafdeling, telefoonnummer 026 – 3209850 of via info@vmbo-venster.nl.