't Venster is een prachtige school, gelegen in Arnhem-Noord. Een plek om elkaar te ontmoeten, te groeien, te leren en na vier jaar een diploma te halen. Met een diploma van onze school kun je verder naar het MBO. Er zijn ook leerlingen die na de Mavo nog verder gaan naar de Havo.

Profielen

We zijn een Vmbo-school. Dat betekent dat je met een Basis, Kader of TL/Mavoadvies welkom bent op onze school. In de onderbouw heb je naast de gewone lessen vier uur per week ‘profieluren’. Dat zijn lessen die horen bij het profiel waarvoor jij gekozen hebt. Je kunt kiezen voor Cultuur, Ondernemen of Sport. Kies je voor het profiel Sport, dan heb je vier uur in de week extra sport. De leerlingen met een Cultuurprofiel gaan naar musea en andere culturele activiteiten. Heb je voor Ondernemen gekozen? Dan ga je bijvoorbeeld op bezoek bij een bedrijf. Er valt veel te beleven op
’t Venster!

Ontwikkeling

Omdat iedereen andere kwaliteiten en talenten heeft, proberen we zo goed mogelijk aan te sluiten bij wat bij jou past. Gepersonaliseerd Leren noemen we dat. We vinden ook dat je je niet alleen ontwikkelt in een gewone les, maar ook daarbuiten. We organiseren daarom veel andere manieren van leren, zoals stages, Vensterweken en excursies. De meeste activiteiten hebben te maken met het profiel dat je hebt gekozen. Jouw ontwikkeling staat centraal.