Koningin Máxima op bezoek

Hoog bezoek op school!
 

Na weken voorbereiding was het op woensdag 5 juni zo ver! Koningin Máxima bracht een bezoek aan onze school. Waarom? Onder andere vanwege onze Rijke Schooldag. Elke dag bieden we een uitgebreid programma aan voor onze eigen leerlingen, en voor alle andere kinderen uit de wijk. Er kan worden meegedaan aan sport, mode, koken, fashion, techniek en tekenen. Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting “Meer muziek in de klas”. Deze stichting wil meer Kunst & Cultuur in de omgeving. Aangezien onze school dit mogelijk maakt door de Rijke Schooldag, ziet de stichting en dus ook de erevoorzitter Koningin Máxima ons als het creatieve voorbeeld voor andere middelbare scholen. En daar zijn we erg trots op!

 

Onze collega’s, meneer Arjoch en meneer Verbeek, hebben samen met andere collega’s en leerlingen een mooi programma in elkaar gezet. Zo bezocht Koningin Máxima onder andere een workshop mode, waar het ontwerpen, maken en presenteren van kleding centraal stond


Bij de workshop techniek werd een oud busje omgebouwd tot foodtruck en ze ging het gesprek met de leerlingen die zaten te tekenen.


In de keuken bereidden leerlingen een maaltijd voor, die in het schoolrestaurant werd uitgeserveerd aan ouderen van de DrieGasthuizenGroep.

 

Koningin Máxima bekeek ook de workshops dans en muziek. Zij sprak daarbij met leerlingen over het creatieve aanbod in de middagen na schooltijd, waar zij hun talenten kunnen ontdekken, elkaar ontmoeten en vriendschappen sluiten.

Na de workshops ging Koningin Máxima in gesprek met een aantal collega’s, en met bedrijven die ook een rol vervullen op de Rijke Schooldag, zoals Studio 26, Sportbedrijf Arnhem en Roc Rijnijssel.

 

De middag vloog voorbij en voor we het wisten, moest Koningin Máxima ons weer verlaten om naar haar volgende bezoek te gaan. We kijken terug op een geweldige dag en we vonden het een hele eer om haar te mogen ontvangen, een kijkje te geven in onze fantastische school en haar vooral kennis te laten maken met onze toppers van leerlingen.