Kies wat bij je past

Op ’t Venster krijg je veel ruimte voor jouw eigen keuzes. Je kiest bijvoorbeeld vakken die passen bij jouw interesses. Of die aansluiten op het beroep dat je leuk vindt. Niet voor niets zeggen we: 't Venster opent je toekomst. 

Leren kiezen

Op ’t Venster leer je ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Of juist waar je beter in wilt worden. Daarom krijg je veel ruimte voor jouw eigen keuzes. Het mooie: je leert bij ons op school ook hoe je de juiste keuzes maakt.

Sport, cultuur of ondernemen

De eerste keuze die je maakt, is voor extra uren ‘sport’, ‘cultuur’ of ‘ondernemen’. In de 1e heb je namelijk keuzeuren, die je voor een van deze drie onderdelen kunt inzetten.

Van keuzevakken tot flexuren

Vanaf de 2e krijg je keuzevakken. Je kiest vakken die jou interesseren. Er zijn keuzevakken die zich richten op sport, ondernemen en cultuur. Maar ook vakken op het gebied van techniek en technologie en bijvoorbeeld koken. Zo leer je jezelf en jouw interesses kennen.

Ook staan vanaf de 2e flexuren op je rooster. Flexuren zijn voor extra ondersteuning óf juist extra verdieping. Vind je een bepaald vak lastig? Dan zet je jouw flexuren in voor extra ondersteuning. Vind je sommige vakken heel makkelijk, dan kies je voor extra uitdaging. Je krijgt dan moeilijkere opdrachten en wie weet kun je dat vak zelfs op een hoger niveau afsluiten. 

Vanaf de 3e krijg je nog meer keuze. Je kiest dan keuzevakken en je maakt een keuze uit je avo-vakken.

Klaar voor je diploma én vervolgopleiding 

Kortom, er valt heel wat te kiezen op ’t Venster. Welke keuzes je ook maakt, jij voldoet altijd aan alle vereisten voor het diploma. Wat ook mooi is: dankzij al deze keuzes start jij straks goed voorbereid op jouw vervolgopleiding.   

Mentor

Natuurlijk helpen wij jou bij het maken van jouw keuzes. In de mentorles bijvoorbeeld. Elke leerling heeft een mentor. De mentor is de docent bij wie je altijd terecht kunt. Met je mentor overleg je ook regelmatig over hoe het gaat op school. Jouw mentor is ook de eerste contactpersoon voor jouw ouders/verzorgers.