't Venster is een prachtige school, gelegen in Arnhem-Noord. Een plek om elkaar te ontmoeten, te groeien, te leren en na vier jaar een diploma te halen. Met een diploma van onze school kun je verder naar het MBO. Er zijn ook leerlingen die na de Mavo nog verder gaan naar de Havo.

In een veilige leeromgeving waar we elkaar zien, komt iedereen tot bloei. 

Dat is de visie van ‘t Venster: we zien de leerlingen en hun talenten. We dagen je uit om jezelf doelen te stellen. We vinden het belangrijk dat je trots kunt zijn op wie je bent en wat je geleerd hebt. 

Met een basis- kader- of TL/ mavo-advies van de basisschool ben je welkom op ‘t Venster.

Naast de gewone vakken kun je extra uren kiezen uit sport, cultuur en ondernemen. Zo besteed je vier uur per week aan jouw talent en interesse. 

Cultuur: ontdek je verborgen talenten 

In leerjaar 1 en 2 heb je bij ons Kunst&Cultuur tekenen en handvaardigheid. Maar daarnaast kun je dus extra uren cultuur kiezen. Allerlei zaken die met cultuur te maken hebben komen aan bod. In die uren krijg je lessen en workshops drama, dans, grimeren, zang en muziek, mode, decor bouwen of vormgeving. Daarnaast ga je naar tentoonstellingen of theatervoorstellingen. Op ’t Venster ontdek je verborgen talenten! 

Ondernemen: voor ondernemende types 

Ben jij een ondernemend type? Wil je ooit graag een eigen zaak starten of die van je ouders overnemen? Of zoek je meer iets in de handel, de horeca of een administratief beroep? Allemaal redenen om voor het ondernemen te kiezen! Daar kun je je talenten verder ontwikkelen en ontdekken welke richting het beste bij jou past. 

Sport: Meer dan voetbal 

Hou je van sport en alles wat daarmee te maken heeft?  

Bij ons kun je extra uren sport kiezen! Naast het sporten organiseren wij clinics binnen en buiten de school, doe je mee aan toernooien en bezoek je verschillende sportwedstrijden. Er is meer dan voetbal! Ook sporten als korfbal, mountainbiken, waterpolo, fitness, schaatsen komen aan bod. Sport gaat verder dan alleen het beoefenen ervan. Zaken als organiseren, omgaan met kritiek, gezonde voeding, krijgen ook veel aandacht. 

Omdat iedereen andere kwaliteiten en talenten heeft, proberen we zo goed mogelijk aan te sluiten bij wat bij de leerling past en wat een leerling nodig heeft. Ook besteden we o.a. extra aandacht aan taal en rekenen.  Omdat we vinden dat je niet alleen in de les leert, maar ook daarbuiten, organiseren we andere manieren van leren zoals stages, Vensterweken en excursies.  

Op ‘t Venster kun je veel beleven!