Wil jij graag kennismaken met allerlei verschillende beroepen en werkvelden? Niet alleen leren uit boeken, maar vooral bezig zijn in de praktijk? Op ’t Venster kies je vakken die je zelf leuk vindt.

Op ’t Venster krijg je volop kansen. Bij ons op school leer je ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Of juist waar je beter in wilt worden. Daarom bieden wij jou veel ruimte voor jouw eigen keuzes. Wij leren jou ook om de juiste keuzes te maken. Daar beginnen we al in de 1e mee.

Sport, cultuur of ondernemen

In de 1e heb je keuze-uren. Je kiest dan voor extra uren ‘sport’, ‘cultuur’ of ‘ondernemen’.

  • Kies je voor sport? Dan heb je elke week keuze-uren sport. Je doet bijvoorbeeld mee aan clinics, binnen en buiten de school. Je gaat ook naar wedstrijden. Lees meer...  
  • Kies je voor cultuur? Dan krijg je naast het vak kunst & cultuur tijdens je keuze-uren les in drama, dans, zang en muziek, mode, decor bouwen en vormgeving. Je gaat ook naar tentoonstellingen of theatervoorstellingen. Lees meer...
  • Kies je voor ondernemen? Dan leer je van alles over ondernemerschap, handel, bedrijven, internet. Kortom, alle zaken die bij ondernemen van belang zijn. Lees meer… 

Je hebt iedere week 4 keuze-uren. Dus kies je voor bijvoorbeeld sport? Dan krijg je net als de andere 1e jaars iedere week 3 lesuren sport & bewegen. En daarnaast krijg je 4 keuze-uren ‘sport’.

Natuurlijk krijg je in de 1e ook nog andere vakken: Nederlands, Engels, sport & bewegen, kunst & cultuur, wiskunde, rekenen, informatica, mens en natuur, mens & maatschappij. Ook bereiden wij jou voor op de keuzes die je in je verdere schooltijd gaat maken.

Keuzevakken

Vanaf de 2e kies je 6 keuzevakken. Dit zijn vakken die jou interesseren. Ook bij deze keuzevakken zijn er vakken die zich richten op sport, ondernemen en cultuur. Dus die aansluiten op de keuze-uren die je in de 1e hebt gevolgd. Maar ook zijn er keuzevakken op het gebied van techniek en technologie en bijvoorbeeld koken.

Zo leer je jezelf en jouw eigen interesses kennen. En doordat je heel vaak jouw keuze kunt maken, leer je ook om te kiezen. Hartstikke handig voor later! In de 2e heb je 6 uur per week voor keuzevakken.

’t Venster opent je toekomst

Op ’t Venster vinden we het belangrijk dat jij op een leuke manier heel veel leert. Niet voor niets vinden onze leerlingen ‘t Venster een ‘kansenschool’. Veel leerlingen zeggen ook wel: “’t Venster opent je toekomst.” Zo is het precies. Bij ons op school leer je keuzes maken. En je krijgt de kans om te ontdekken wat je leuk vindt, waar je goed in bent en wat de wereld jou nog meer te bieden heeft. Ontdek en kies op ’t Venster!