In 1952 werd aan de Thomas a Kempislaan 82 de Wethouder Bakkerschool voor openbaar b.l.o. gebouwd. De architect was H. van Biesen, destijds technisch hoofdambtenaar bij  gemeentewerken. Van Biesen heeft ook verschillende andere schoolprojecten in Arnhem op zijn naam staan. Zo is hij verantwoordelijk voor de Openbare Lagere school aan de Thorbeckestraat uit 1953 alsmede het Thorbeckelyceum (tegenwoordig Stedelijk Gymnasium Arnhem) uit 1957, eveneens aan de Thorbeckestraat. Ook het voormalige schoolgebouw van het Stedelijk Gymnasium aan de Statenlaan (in 1941 in gebruik genomen) is een onwerp van deze architect.

De laatste bewoner van de school was de Praktijkschool Vijverberg. In de zomervakantie van 2006 verhuisde de Praktijkschool naar Arnhem Zuid.

In september 2006 werd een start gemaakt met een volledig nieuw ontwerp. De gemeente Arnhem was van mening dat (een deel van) de voormalige wethouder Bakkerschool behouden moest blijven.  De hoofdvleugel van het jaren '50 gebouw wordt letterlijk opgenomen in  een nieuw te bouwen school. De achtervleugel en gymzaal werden gesloopt. 

Ook een deel van de hoofdvleugel onder het torentje werd gesloopt om zo een ruime hoofdingang te kunnen creeëren.

In 2009 werd de nieuwe school vmbo 't Venster opgeleverd.