Kunst in school

In het schoolgebouw is veel aandacht voor kunst.
Petra Hartman en Ruud-Jan Kokke (beeldend kunstenaar en interieur-ontwerper) ontwierpen een deel van de kunst samen met onze leerlingen: de balustrades en de kunstwand.. Zo hebben de leerlingen zelf meegewerkt aan hun eigen school en zijn ze op een vanzelfsprekende manier in aanraking gekomen met kunst en design.

Moeder en kinderen, Jan Meefout

Het kenmerkende beeldje dat voor de oude Vijverbergschool stond, is na een lange loopbaan in de buitenlucht verplaatst naar de aula van onze school. Het beeld vormt hier een onderdeel van het binnenplein.

 

De naam van het beeldje is 'Moeder en kinderen', de beeldhouwer is Jan Meefout (1915 - 1993). Het werk van Meefout bestaat voornamelijk uit in steen gehakte figuratieve sculpturen en reliëfs.
J. P. W. Meefout heeft een aantal grote beelden en gevelstenen voor Amsterdam gemaakt, zoals de Liggende Vrouw in Buitenveldert, De Omhelzing op het Waterlandplein in Noord, Olifant, de bronzen fontein in de Sloterplas en twee beeldengroepen op de brug over de Burgemeester Cramergracht in Nieuw-West. Tevens staan er beelden van zijn hand in steden als Utrecht, Roosendaal, Edam en Hilversum.