Topsportafdeling LOOT

Al sinds 1984 is het mogelijk om op onze school Topsport en studie te combineren. Het begon met de turnsters van Nederland die dagelijks trainden op Papendal en tussendoor de lessen op onze school volgden. In 1991 werd dit initiatief door het ministerie van OCenW gehonoreerd met de oprichting van de stichting LOOT (Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport: www.stichtingloot.nl/). Een stichting waar een aantal scholen in Nederland de mogelijkheid werd geboden de combinatie studie en topsport aan te bieden. Zo konden de sporters vrij krijgen voor (extra) trainingen, wedstrijden e.d. of krijgen vrijstelling voor bepaalde vakken. Ook werd het voor de toptalenten mogelijk hun eindexamen te spreiden over twee jaar.   
Sinds die tijd is er veel veranderd. Het aantal LOOT scholen is gegroeid naar 27, verspreid over heel Nederland. Nu wordt maatwerk geleverd voor elke individuele sporter. De sporters zitten in de reguliere klassen, maar hun roosters worden aangepast aan de trainings- en wedstrijdbehoefte. Daarnaast worden de sporters begeleid door hun eigen studiebegeleider.
Inmiddels zitten op het vmbo 't Venster en het Beekdal Lyceum ongeveer 120 topsportleerlingen. Onder hen alle spelers uit de Vitesse-AGOVV voetbalacademie, maar ook de nationale jeugdselecties (dames)handbal (de AA-Handbal Academie), tennis, (dames) volleybal (HAN-volleybal), handboogschutters, wielrensters en badminton.
Daarnaast zitten er veel individuele topsporters op school. Waterpolo, wielrennen, atletiek, judo, kunstzwemmen, paardrijden en nog vele andere sporten zijn binnen onze school vertegenwoordigd.

Onze school en Vitesse ( www.vitesse.nl/ )
De spelers van Vitesse worden elke dag ’s morgens vroeg thuis opgehaald en zijn dan om 8.15 u. op school. Om 14.00 u. eindigt voor hen de schooldag. Door busjes worden zij op school opgehaald en vervolgens naar de training op Papendal gebracht. De lessen die de spelers door de training missen worden op school ingehaald. Binnen 't Venster en het Beekdal Lyceum zijn speciale studielokalen, waar de sporters de gemiste lessen o.l.v. hun eigen studiebegeleider kunnen inhalen. Ook zijn de sporters daar tijdens tussenuren te vinden om hun huiswerk voor de volgende dag te maken.
Wekelijks worden de resultaten van de voetballers met de staf van de Vitesse-AGOVV voetbalacademie doorgenomen en worden de school- en voetbalprogramma’s op elkaar afgestemd.
Bekende spelers die op onze scholen hun diploma voortgezet onderwijs hebben behaald zijn Stijn Schaars, Nicky Hofs, Ruud Knol, Michael Dingsdag, Michael Jansen en uit het huidige 1e elftal zaten Onur Kaya, Anduele Pryor, Piet Velthuizen, Nicky Kuiper , Ricky van Wolfswinkel en vele anderen een paar jaar geleden nog in onze schoolbanken.
In de loop der jaren is de samenwerking tussen Vitesse en 't Venster en het Beekdal Lyceum enorm gegroeid. 
Veel activiteiten van de Vitesse Kidsclub worden begeleid door leerlingen van de afdeling Sport, Dienstverlening&Veiligheid. Uit dezelfde afdeling lopen ruim 20 leerlingen stage in de business Lounge van het Gelredome voor en tijdens de wedstrijden van Vitesse. Regelmatig zijn de ballenjongens (of meisjes!!!) tijdens de wedstrijden afkomstig uit de sportklassen van 't Venster en het Beekdal Lyceum. De clinic voetbal voor de sportklassen van beide locaties wordt al jaren door de hoofdtrainer van Vitesse verzorgd en alle eerstejaars sportklassers worden voor één wedstrijd per seizoen uitgenodigd. 

Voor meer informatie:

Joep Timmermans, manager topsportafdeling

026-3209820
VMBO 't Venster Arnhem    |   Sitemap   |   Privacyreglement   |   Privacyverklaring   |   Inloggen Website